Hyperventilatie cassette

De HyperFree is een medisch hulpmiddel die ook wel hyperventilatie cassette genoemd wordt. De cassette kan een hyperventilatie aanval voorkomen en/of iemand snel en discreet uit een hyperventilatie aanval halen.

Werking hyperventilatie cassette

In de hyperventilatie cassette bevindt zich een labyrint die ervoor zorgt dat er bij elke inhalatie door de cassette een verhoogde hoeveelheid koolzuur ingeademd wordt. Daarbij zorgt de HyperFree cassette ervoor dat er steeds genoeg zuurstof in de cassette achterblijft, waardoor het mogelijk is om meerdere malen op een gecontroleerde manier door de cassette te inhaleren en dit alles op een discrete en snelle manier.

De HyperFree is getest in Nederlandse ziekenhuizen. Uit onderzoek is gebleken dat de HyperFree cassette een bruikbaar medisch hulpmiddel is.

Goed om te weten: 

De HyperFree is een Nederlandse uitvinding, uitgevonden in de jaren ‘90 door de heer Hogenkamp die zelf leed aan het fenomeen hyperventilatie.

Idee hyperventilatie cassette

Het idee van de hyperventilatie cassette is afkomstig van een combinatie van de plastic zak en de tuinslang techniek. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij hyperventilatie.

Het voordeel van de HyperFree cassette ten opzichte van het gebruiken van een plastic zak, is dat de hoeveelheid koolzuur en zuurstof wel goed in balans is. Bij een plastic zak is dit immers lastig in balans te krijgen.

Het voordeel van de HyperFree ten opzichte van de tuinslang is dat de cassette discreet te gebruiken is. Bij een tuinslang is dit zo goed als onmogelijk.

Ondervind ook de voordelen van de HyperFree. Bestel de hyperventilatie cassette nu simpel en snel online via onze webshop.

Bestel nu de HyperFree

Uw HyperFree ontvangt u binnen 2 werkdagen.

De HyperFree is getest in Nederlandse ziekenhuizen. Uit onderzoek is gebleken dat de HyperFree cassette een bruikbaar medisch hulpmiddel is.