Wat is de HyperFree?

De HyperFree® is een inhalatie cassette die van binnen een labyrint bevat dat is berekend op de gemiddelde longinhoud van een mens. Door het in- en uitademen door de HyperFree® cassette blijft er elke keer een verhoogd koolzuurgehalte in de cassette achter, wat bij inhalatie de verhouding tussen zuurstof en koolzuur positief beïnvloed. Door het labyrint ontstaat er een lichte tegendruk tijdens het in- en uitademen. Deze tegendruk bevordert de rustigere ademhaling. De HyperFree® kan zowel door kinderen als door volwassenen worden gebruikt. Bij kinderen tot 12 jaar wordt toezicht van volwassenen aanbevolen.

De HyperFree® is een medisch hulpmiddel en kan zo vaak als nodig achter elkaar gebruikt worden.
Wij adviseren altijd om de Hyperfree bij u te dragen in de wetenschap dat u snel en veilig uit een aanval komt of deze voorkomt. Dit geeft rust en helpt de vicieuze cirkel te doorbreken.

Preventieve werking

In de praktijk is opgemerkt dat patiënten minder aanvallen krijgen alleen al door het simpele feit dat ze de cassette bij zich dragen.
De HyperFree geeft zekerheid en neemt angstgevoelens voor een hyperventilatie aanval weg.

Werking HyperFree

Aan de bovenkant van de cassette ziet u een blauwe driehoek, dit is de kant waar u zowel door in- als uitademt. Het is raadzaam om bij een hyperventilatieaanval te gaan zitten, het liefst op een stoel met rechte leuning, b.v. een eetkamerstoel. U brengt de cassette naar uw mond en begint met in- en uitademen door de cassette. U blijft door de cassette ademen totdat de aanval afneemt en overgaat in een rustige ademhaling. De tijd om uit een aanval te komen verschilt per persoon. Op het moment dat u met In- en uitademen door de cassette begint zal u merken dat de aanval en klachten spoedig afnemen.

Bestel nu de HyperFree

Uw HyperFree ontvangt u binnen 2 werkdagen.

Goed om te weten

Aan de zijkant van de cassette zit een opening, deze mag niet worden afgesloten.
Op het moment dat u de hyperfree gebruikt is het van groot belang dat u niet door de neus ademt, maar alleen door de mond.

  • De HyperFree is in Nederland ontworpen en geproduceerd.
  • De HyperFree is getest in Nederlandse ziekenhuizen.

In de praktijk

Zowel ziekenhuizen als ambulancediensten gebruiken al meerdere jaren de Hyperfree “disposable”.
Reden: het product werkt snel, simpel en doeltreffend.